01.07.18
 
Inhoud.
 
1. OmniDrive, de professionele datastations van CSM
2. OBD voertuigdiagnosesystemen van Özen Elektronik
3. Handige kaartlezer/schrijver van ExSys
4. PCI-Express en ExpressCard kaarten
 
A. Meer weten over ExSys producten
B. Meer weten over Greenwich Instruments producten
 
OmniDrive, de professionele datastations van CSM
 

CSM (Computer-Systeme-Messtechnik GmbH) heeft een jarenlange ervaring met mobiele meet- en regeltechnieken en gegevensverwerkende oplossingen en is ondernemer in de PCMCIA technologie zowel als actief lid van PCMCIA organisatie, waaronder apparatuur voor medische en automobiele (CAN) toepassingen.

De OmniDrive producten van CSM zijn voorzien van een beschermende, aluminium behuizing. Nieuw zijn de OmniDrive modellen met USB 2.0 aansluiting. De OmniDrive apparatuur is verkrijgbaar in uitvoeringen voor ATA Flash, LF en CompactFlash, maar ook combinaties van ATA Flash en SD, alsook CompactFlash en SD. De OmniDrive Professional versie onderscheidt zich van de OmniDrive Standard door extra hulp-software voor direct benaderen van gegevens op de kaart in het station.

CSM adviseert voor haar producten het gebruik van PCMCIA opslagkaarten van SanDisk uit de industriële I-Grade lijn, die ook in uitvoeringen met grotere temperatuurbereiken verkrijgbaar zijn.

Heeft u geen of geen beschikbare USB-poorten in het systeem waarop u de OmniDrive wilt aansluiten? Jonker Computers levert insteekkaarten met extra poorten voor USB of LPT (parallel) poort. Er is dus altijd een oplossing voor eventuele aansluitproblemen!

Meer informatie vindt u op de CSM pagina van onze web site.

OBD voertuigdiagnosesystemen van Özen Elektronik
 

Motorvoertuigen - meestal gewoon auto's genoemd - zijn toegerust met een ECU, een Engels acroniem voor Electronische Controle Eenheid (Unit). Sinds 1996 moet deze ECU voldoen aan de OBD-II standaard (OnBoard Diagnose, OBD-II is de US versie, de Europese versie heet EOBD). Storingen worden door de ECU op het instrumentenpaneel van de auto getoond (meestal een op een motorblok gelijkend symbool dat bij storingen oplicht). Garages hebben een speciaal apparaat waarmee zo'n ECU kan worden uitgelezen om de gemelde storing te kunnen opsporen en te verhelpen. Een ECU omvat echter veel meer dan alleen maar het motormanagement van de auto.

Als u zelf de status van uw voertuig wilt kunnen uitlezen, hebt u dus iets nodig dat u in staat stelt de codes van de ECU om te zetten in begrijpelijke informatie. Özen Elektronik heeft een aantal zg. interfaces - serieel, USB2.0 en Bluetooth - met de merknaam mOByDic, vervaardigd die het u mogelijk maken de codes van de ECU via PC software op het scherm van een (notebook) computer te tonen. Wilt u weten wat een oplichtend storingslampje betekent zonder daarvoor direct naar de garage te moeten (en daarvoor te betalen - toch gauw zo'n 40 euro per geval), dan kan zo'n interface u daarbij helpen. Ook bent u nu in staat de conditie van uw voertuig in de gaten te houden.

Meer informatie treft u aan op de OBD Voertuigdiagnose pagina, bereikbaar via het Özen logo.

Handige kaartlezer van ExSys
 

Bezit u een digitale camera, een PDA of een ander apparaat waarin opslagmedia worden gebruikt? Dan weet u ook dat voor vrijwel elk van deze apparaten een ander soort opslagkaart wordt gebruikt. Om de gegevens te kunnen overzetten naar de werkplek (PC) heeft u dan een kaartlezer nodig. Dat kan betekenen dat u een flink aantal nodig heeft al naar gelang het soort kaartjes dat u gebruikt.

Losse kaartlezers zijn er voor alle formaten, maar steeds meer worden de formaten gecombineerd in een zg. veel-in-één kaartlezer. Om de "wild"-groei enigzins in de hand te kunnen houden heeft Exsys een kleine, maar fijne kaartlezer - die de verschillende formaten ook kan beschrijven - uitgebracht.

Het unieke aan deze lezer/schrijver is dat het vaste deel in een PC kan worden ingebouwd. Dat deel past zowel in een 3.5" als in een 5¼" opening (met gebruikmaken van een slot-adapter). Het vaste deel geeft u tevens 2 extra USB 2.0 poorten. Gemakkelijk bereikbaar omdat ze aan de voorzijde van de PC in de inbouwunit zitten.

Gaat u weg en wilt u de kaartlezer/schrijver meenemen? Dan trekt u de lezer/schrijver uit de unit en gebruikt hem op elke systeem dat een USB-poort heeft. Weer thuis? Dan klikt u de lezer/schrijver in de unit en u kunt de gegevens direct in de PC inlezen. Geen losse delen op uw werktafel en toch het gemak van de lezer/schrijver waar u die denkt nodig te hebben.

De ondersteunde formaten zijn CompactFlash (typen I en II), Microdrive, Smart- en MultiMedia, SecureDigital, Memory Stick en Memory Stick Pro, alsook de XD kaart.

Meer informatie vindt u op de ExSys USB-pagina van onze web site.

PCI-Express en ExpressCard kaarten
 

De moederborden van moderne PCs herbergen telkens nieuwere technieken. Na de eerste busstructuren (XT en ISA) volgden VL en PCI om de gegevensdoorvoer te verbeteren. PCI zit echter aan de grenzen van het kunnen. De jongste bus is de PCI-Express structuur. In plaats van parallel dataverkeer vindt dat nu serieel plaats. De PCI-Express bus biedt meer voordelen, want elk slot heeft zijn eigen bandbreedte, zodat de doorvoer geoptimaliseerd is.

ExSys heeft een op PCI-Express gebaseerde lijn van Add-On kaarten aan het assortiment toegevoegd. Er zijn kaarten met één, twee of vier seriële RS-232 (COM), één of twee parallel Centronics (LPT) poorten en kaarten met een combinatie van COM en LPT. Ook SATA2 controllers zijn verkrijgbaar voor PCI-Express. Voor gebruikers van een notebook zonder COM poorten zijn er zowel PCMCIA als ExpressCard kaarten met een of twee COM poorten. Veel ExSys kaarten zijn inmiddels voorzien van WHQL, het kenmerk dat ze voldoen aan de specificaties die Microsoft heeft opgesteld zodat de koper direct kan zien of de betreffende kaart met Microsoft besturingssystemen kan samenwerken.

Wilt u iets over onze ExSys producten weten?
 

Ga via ExSys PRODUCTEN naar het productenmenu en kies het type kaart dat u zoekt. Zoekt u USB Flash drives? Die vindt u bij de USB producten. Bluetooth en Wireless LAN producten vindt u bij de netwerk-producten.

U kunt ook informatie vinden op de ExSys Web Site: ga via de ExSys Producten toets naar het ExSys menu en druk op de toets ExSys web site

U kunt daar dan meer te weten komen over onze add-on kaarten.

Wilt u contact met Jonker Computers?
 
U kunt ons natuurlijk ook bellen of een email sturen (zie "adres en telefoon" in het menu).